Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΤΩΡΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΑΡΑ Κ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΤΙΖΑΜΕ ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΑ τα ΑμεΑ Κ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΞΕΡΕΤΕ.... Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ !!!






Από τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού :Προς την ομάδα αλληλεγγύης Γαλατσίου τους Κοινωνικούς Εργάτες Επίκουρους Εθελοντές κ το Δημοτικό. Συνδυασμό Γαλάτσι 21ος Αιώνας Επικεφαλής κ υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου Θεόδωρος Τούντας.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!

Την ίδια στιγμή που το σύνολο των ενεργών πολιτών μαζί με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για την σωτηρία του Υμηττού,
Την ίδια στιγμή που το σύνολο των δημάρχων – μελών του ΣΠΑΥ έχουμε αφήσει στην άκρη μικροπολιτικές, μικροπαραταξιακές διαφορές και έχουμε ενώσει δυνάμεις για τη σωτηρία του Υμηττού,
Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των 15 Δήμων-μελών του Συνδέσμου διατρανώνουν την αναγκαιότητα της μετατροπής του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό και της απομάκρυνσης όλων των οχλουσών δραστηριοτήτων για τη σωτηρία του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στην Αττική,
Την ίδια στιγμή που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές – καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές όπως και η παρακαταθήκη των τεσσάρων πυροσβεστών και εθελοντών που έπεσαν στο καθήκον στην προσπάθεια για να σώσουν τον Υμηττό,
Την ίδια στιγμή που έστω με καθυστέρηση πολλών ετών και αργά βήματα προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Δασαρχείου στον Υμηττό και η επικαιροποίηση των δασικών χαρτών ώστε να σταματήσει η αναρχία και η τσιμεντοποίηση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στην Αττική,
Αυτή τη στιγμή επέλεξε...

η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για να προχωρήσουν στο χτίσιμο 2.000m2 εντός του ανενεργού σχεδόν στρατοπέδου της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης (περιοχή Σακέττα), και βέβαια εντός της Β’ ζώνης Υμηττού, για τη στέγαση των κατώτερων αξιωματικών της αεροπορίας. Αλήθεια το ΓΕΑ, δεν μπορούσε πουθενά εντός της Αττικής να χτίσει 36 κατοικίες για τους αξιωματικούς της παρά μόνο στην καρδιά του Υμηττού;
Η εν λόγω οικοδομική δραστηριότητα αποτελεί όχι μόνο πρόκληση και προσβολή για τους εκατοντάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες που καθημερινά αγωνίζονται έτσι ώστε το δάσος να παραμείνει δάσος αλλά και αποκαλύπτει την παθογένεια του ελληνικού κράτους που αρνείται να προχωρήσει στην απομάκρυνση των βενζινάδικων, των τσιμεντάδικων και των εμπορικών δραστηριοτήτων από την καρδιά του βουνού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Δ.Σ. του ΣΠΑΥ καταγγέλουμε ως απαράδεκτο το νέο ατόπημα της ελληνικής πολιτείας και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης για την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και την απόδοση του χώρου στο φυσικό του περιβάλλον.
Ξεκαθαρίζουμε με απόλυτη αίσθηση της ευθύνης μας ότι η οποιαδήποτε συνέχιση των οικοδομικών εργασιών όχι μόνο θα απαντηθεί με κάθε μέσο από τους ενεργούς πολίτες των 15 Δήμων – μελών του ΣΠΑΥ αλλά θα σηματοδοτήσει την οριστική ρήξη μας με την πολιτεία και την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και οχλουσών δραστηριοτήτων από το βουνό.
Επιτέλους τέλος!

Καρκινογόνο το τεχνητό μαύρισμα με σολάριουμ




Καρκινογόνο το τεχνητό μαύρισμα με σολάριουμ, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Associated Press
Στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας με το τσιγάρο, τον άσβεστο και την ηπατίτιδα Β κατατάσσεται το σολάριουμ
Λονδίνο

Οι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα καρκίνου διεθνώς, αναβάθμισαν τον κίνδυνο των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) και άλλων συναφών πηγών εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας και τις τοποθέτησαν στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, θεωρώντας τες τόσο θανατηφόρες όσο το δηλητήριο αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.

Από το 1992 οι επιστήμονες θεωρούσαν το σολάριουμ ως «πιθανώς καρκινογόνο».
Ωστόσο, μία νέα μετα-ανάλυση 20 επιστημονικών ερευνών, η οποία διενεργήθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ογκολογίας Lancet Oncology, συμπεραίνει πλέον οριστικά ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αυξάνει κατά 75% στα άτομα που ξεκινούν το τεχνητό μαύρισμα σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΠΟΥ, όλοι οι τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλούν ανησυχητικές μεταλλάξεις στα πειραματόζωα (ποντίκια), γεγονός που δείχνει ότι αυτή η ακτινοβολία είναι σίγουρα καρκινογόνα. Προηγουμένως, μόνο ένας τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας είχε θεωρηθεί θανατηφόρος.

Η νέα κατάταξη, από πλευράς κινδύνου, φέρνει πλέον τα σολάριουμ στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας, μεταξύ άλλων, με το τσιγάρο, τον άσβεστο και την ηπατίτιδα Β.
Οι ερευνητές συστήνουν ειδικά στους νέους να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια του τεχνητού μαυρίσματος, καθώς τα περισσότερα φώτα που χρησιμοποιούνται στα σολάριουμ και στις άλλες σχετικές συσκευές, εκπέμπουν κυρίως υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος και των ματιών.

Στη νέα αυστηρότερη ταξινόμηση αντέδρασε η ευρωπαϊκή ένωση εταιριών παραγωγής και λειτουργίας σολάριουμ, η επικεφαλής της οποίας, Κάθι Μπανκς, επέμεινε ότι «δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στην υπεύθυνη χρήση των σολάριουμ και στον καρκίνο του δέρματος».

Όμως ήδη επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι νέοι που χρησιμοποιούν τακτικά τα σολάριουμ είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει τους νέους κάτω των 18 ετών να μείνουν μακριά από τα σολάριουμ, ενώ η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου συμβουλεύει το ίδιο.

Η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων χαιρέτισε τα πορίσματα της νέας έρευνας για τον αυξημένο κίνδυνο των σολάριουμ και ζήτησε την άμεση λήψη ρυθμιστικών μέτρων, αν και απέφυγε να ζητήσει την πλήρη κατάργηση των σολάριουμ, προτείνοντας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, τον περιορισμό της χρήσης τους στους ενηλίκους και την πλήρη απαγόρευση του τεχνητού μαυρίσματος στα παιδιά.
Το σκεπτικό της είναι ότι αφού και άλλοι γνωστοί καρκινογόνοι παράγοντες δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα με τα σολάριουμ.

Τα σολάριουμ έχουν μεγάλη εξάπλωση στη Βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι 14 εκατομμύρια Γερμανοί 18-45 ετών τα χρησιμοποιούν, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.α.) κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευτές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ