Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ



Σκοτώνουν τον κόσμο στην Χαλκίδα και τα Οινόφυτα με το εξασθενές χρώμιο!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ούτε ένας δεν μιλάει για το θανατηφόρο εξασθενές χρώμιο που έχει γεμίσει η μισή Χαλκίδα. Ακόμα και η εισπνοή του είναι καρκινογόνος και σε μεγάλες δόσεις επιφέρει το θάνατο στο 50% όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Μιλάμε για περιοχές στην μισή Χαλκίδα από τον Δήμο Μεσσαπίων, στην πλευρά των Οινοφοίτων (το 36% των θανάτων οφείλεται σε καρκίνο) και γύρω από τον Αισωπό ποταμό.
Γι’ αυτό, όπου αλλού το συναντάμε, είναι...

αποτέλεσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Παράγεται κυρίως από βιομηχανικές διεργασίες (π.χ. αποτέφρωση αποβλήτων, κατασκευή χάλυβα κλπ.).
Ουδείς όμως από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ έχει τολμήσει να κάνει μηνύσεις και αγωγές για τις μολύνσεις πηγών και ποταμών όπως ο Αισωπός την ίδια ώρα που οι καρκινογενέσεις θερίζει.
«Το να εισπνέεις μικροσταγονίδια νερού με εξασθενές χρώμιο είναι πιο επικίνδυνο και από το να το καταπίνεις. επισημαίνει ο κ. Κώστας Μεθενίτης, επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί του συμφωνεί και ο κ. Μιχάλης Χάλαρης από την Ένωση Ελλήνων Χημικών: «Η εισπνοή εξασθενούς χρωμίου σε μεγάλες δόσεις χαρακτηρίζεται θανατηφόρος κατά 50% και αυτό επειδή στους πνεύμονες δεν υπάρχει κανένα φίλτρο προστασίας».