Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!







1η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ Τα Α.μ.ε.Α. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1648/86 & 2643/98


Αφιερώστε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας αν το θέλετε για τα πιο κάτω. Το 1975 χάθηκε άδικα από εργατικό ατύχημα ο μοναδικός μου αδελφός Σταύρος. Τότε πήρα την απόφαση να αγωνιστώ για το δίκαιο όλων των συνανθρώπων μας τιμώντας την μνήμη του, κοντά στους γέροντες, τα Α.μ.ε.Α, τα παιδιά των φαναριών, τους κατατρεγμένους και γενικά όλες τις ευπαθείς ομάδες. Είχαμε ξεκινήσει από το 1960 το 1976 όμως ιδρύσαμε την Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου. Αρχικά συνεργαστήκαμε με τον Παπαγιώργη το ρακοσυλλέκτη της Αγάπης από το Πέραμα. Στην συνέχεια και με άλλους φορείς και τέλος με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Το 1988 η Εθελοντική Ομάδα για να δώσει στοργή και αγάπη και την δυνατότητα να ζήσουν όλοι όπως και οι άλλοι συνάνθρωποι ίδρυσε το πρώτο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑμεΑ και Ευπαθών Ομάδων στην Ελλάδα με έδρα το Γαλάτσι, πάντα σε συνεργασία με τους εθελοντές. Συνεχίζοντας το έργο μας σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ Ενημερώσαμε, Στηρίξαμε και κατασκευάσαμε 17 διάφορα κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, Κοινωνικής Απασχόλησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης, η ειδικά σχολεία, Κέντρα νεφροπαθών, Αιμοδοσίας, Κοινωνικές Υπηρεσίες κλπ. Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ κανέναν από όλους εκείνους που με ανιδιοτέλεια και αγάπη βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν αυτόν τον ιερό σκοπό. Μέχρι σήμερα από το 1960 – 2010 με αυτήν την αποστολή που ετοιμάζουμε για τις 26/03/2010 έχουμε φέρει σε πέρας μόνοι μας χωρίς χρηματοδοτήσεις 200 αποστολές, σε σίτιση και ένδυση προς τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας. Οι αποστολές μας έχουν φτάσει στο πόλεμο της Σερβίας με την παρουσία μας και 33 Εθελοντών, στην Μαδαγασκάρη, Αγκόλα, Ιράκ, Ινδονησία Αφγανιστάν και σε καταυλισμούς οικονομικών μεταναστών στην Ν. Μάκρη, Π. Πεντέλη, Κερατέα, Λαύριο και στον Καταυλισμό ROM στην Λεωφόρο Χασιάς. Επίσης σε Συνάνθρωπους μας από το Κόσσοβο, Σερβία, Αλβανία, Γεωργία, Ρωσία, Πακιστάν, Μολδαβία κλπ, τους ετοιμάζουμε ρουχισμό, κουβέρτες, παπούτσια και τα στέλνουν στα χωριά τους τις πιο πάνω χώρες. Τώρα ετοιμάζουμε αποστολή για την Αϊτή. Θα δοθούν στην αποστολή του Δήμου της Αθήνας Υπεύθυνος ο κ. Σκιαδάς Ελευθέριος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης για τις γιορτές θα καλύψουμε με τρόφιμα, φρούτα και Γεώμηλα το ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ Αδύναμων Ομάδων στο Γαλάτσι και αν υπάρξει δυνατότητα στο Κέντρο Απόρων Κερατσινίου. Κοντά μας πάντα σε συνεργασία ο Εκπολιτιστικός, Εξωραϊστικός Αθλητικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου, φορείς που κατά περιόδους μας στηρίζουν(Κρήτες, Ρουμελιώτες επί προέδρου κ Δημητρίου Τούντα, Βιοτέχνες και Έμποροι από το Γαλάτσι και όχι μόνο, Επώνυμοι Συμπολίτες μας, οι κ.κ Χαιμακιώτης Ανδρέας, Καμπέρης Γρηγόρης, ο Πρ. Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Γαλάτσι 21ος Αιώνας κ. Θεόδωρος Τούντας, φέτος κοντά μας 2010 η μεγάλη έκπληξη μετά από τόσα χρόνια στο Γαλάτσι οι ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!!!ο τοπικός κ οχι μόνο τύπος, BLOKERS κλπ και εκατοντάδες ανώνυμοι Επίκουροι Κοινωνικοί Συνεργάτες προσφοράς και Δουλειάς. Θα βρισκόμαστε πάντα κοντά σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη μέχρι να περάσουν τα δύσκολα και να δοθεί το αυτονόητο απλόχερα από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ μέσω των Δήμων για έναν κόσμο ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ χωρίς ΕΠΑΙΤΕΙΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ αλλά και αποφάσεις άλλων για τις Ευπαθείς Ομάδες χωρίς αυτούς. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τόσα χρόνια τον ΑΓΩΝΑ μας κατά της φτώχειας από το βάθος της ΚΑΡΔΙΑΣ μας.

Με εκτίμηση
Για την Ομάδα και τους συνεργάτες ψυχής ‘’ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ‘’
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος
Μηχανικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός Α.μ.ε.Α.
Επίκουρος Κοινωνικός Συνεργάτης Εθελοντής.
http://users.otenet.gr/~fracisko/