Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!



«Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» όπως παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην ημερίδας«Μαζί ενάντια στη φτώχεια» που οργάνωσε το υπουργείο στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας».

Τι σημαίνει αυτό ; Ότι το 20% των Ελλήνων ζει με ετήσιο εισόδημα κάτω από 6000€! Ανά άτομο ή κάτω από 13.608€ ανά τετραμελή οικογένεια. Αν δε, προσθέσουμε και όσους ζουν με εισόδημα λίγο πάνω από τα προαναφερόμενα νούμερα (που είναι το επισήμως αναγνωρισμένο όριο φτώχειας) τότε θα διαπιστώσουμε με τρόμο, ότι οι έλληνες που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι πολύ περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι με τα προγράμματα προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ που αφορούν 668.000 πολίτες και την πολιτική που ασκεί το υπουργείο, είναι δυνατόν μέχρι το 2020 να μειωθούν οι φτωχοί στην Ελλάδα κατά 450.000 άτομα. Βέβαια ακόμη και αυτό να επιτευχθεί οι φτωχοί στη χώρα μας θα ξεπερνούν τα 1.500.000 άτομα...
«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει κοινωνική συνοχή ούτε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημοκρατία και η οικονομία σε μια κοινωνία κομμένη στα δύο» τόνισε η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρομέτρου για τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σχεδόν 80 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ή το 16% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και από αυτούς τα 19 εκατομμύρια είναι παιδιά.