Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

DISABLED.GR ΑΡΧΗΠΕΡΙΟΔΙΚΟ !!!






Disabled.gr
DISABLED.GR ΑΡΧΗΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AUTONOMIA EXPO ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ FORUM & CHATΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ENGLISH
Περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
To Περιοδικό

Μικρές Αγγελίες

Συνδρομές

Newsletter

Επικοινωνία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Οδηγός του Πολίτη

Παροχές ΑμεΑ

Νομοθεσία

Παράλυση

Ανεξάρτητη Διαβίωση

Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Δικαιώματα

Απασχόληση

Αποκατάσταση

Σεξ & Σεξουαλικότητα

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Αυτοκίνηση

Προγράμματα Ε.Ε.

Βία & Κακοποίηση

Διαδίκτυο

Προσπελασιμότητα

Μαζικές Μεταφορές

Καταναλωτισμός

Αθλητισμός

Αναψυχή & Τουρισμός

Ευρωπαϊκή Ένωση

Εκπαίδευση

Τεχνολογία

Υγεία

Πολιτισμός & Τέχνες

Φορολογικά

Πολιτική & Συνδικαλισμός

Βιβλία

Φωτογραφίες

ENGLISH LIBRARY
Home - English Library

Paralysis (SCI & MS)

Independent Living

Articles

Computers & Internet

Sex & Sexuality

Projects

Events
1o Θέμα η Αναπηρία ΤΩΡΑ
Πληροφορίες για το www.DISABLED.GR


Καλωσήρθατε στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και στο Disabled.GR!
Εδώ θα βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στις Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, την Παραπληγία, την Τετραπληγία, την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την Εγκεφαλική Παράλυση, τη Μυϊκή Δυστροφία, αλλά και όλες τις άλλες γνωστές αναπηρίες.

Σε αυτή την κεντρική σελίδα βρίσκονται τα σημαντικότερα κείμενα που σχετίζονται με την αναπηρία, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Για να βρείτε ταξινομημένα τα δημοσιεύματα ανά κατηγορία, παρακαλούμε ακολουθήστε τις θεματικές ενότητες της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης στο αριστερό μενού. Στις επιμέρους θεματικές μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη Νομοθεσία, τον Οδηγό του Έλληνα πολίτη με αναπηρία, την Παράλυση, την Αποκατάσταση, την Ανεξάρτητη Διαβίωση, την Τεχνολογία, τα Ασφαλιστικά και οτιδήποτε σχετίζεται με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τα δικαιώματα του πολίτη με αναπηρία.

Επικοινωνείστε μαζί μας μέσω email στο info@disabled.gr, τηλεφωνικά στα 2310-211915 (Θεσσαλονίκη), 210-8660556 και 210-6913301 (Αθήνα) ή μέσω fax στο 2310-968178.–> Ποιο είναι το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
–> Μεταβείτε στο ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για ασφαλισμένους ή συνταξιούχους τρίτων χωρών
Η Γενική Δ/νση Ασφ. Υπηρεσιών έστειλε διευκρινίσεις (Αριθ. Πρωτ. Σ40/71) στις 30 Ιουνίου σε όλα τα Υποκ/τα και Παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων του αρ. 47 του Ν. 2084/92, σε ασφαλισμένους ή συνταξιούχους τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά στη χώρα προέλευσής τους έως και την 31/12/1992 και έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/1/93 και μετά.

Διάβασε περισσότερα »


Περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και παροχές υγείας
Για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών η κυβέρνηση εξετάζει το χωρισμό του ΙΚΑ στον κλάδο συντάξεων υπό την εποπτεία του υπουργείου Απασχόλησης και στον κλάδο υγείας υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.
Σε δραστικές περικοπές των παροχών υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης θα προχωρήσουν σταδιακά όλοι οι οργανισμοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Διάβασε περισσότερα »


ΙΚΑ: Αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές για εξέταση υπαλλήλων που ζητούν μειωμένο ωράριο εργασίας
Σύμφωνα με γενικό έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Κοινωνικής Εργασίας του ΙΚΑ στις 19 Ιουνίου 2009 (Αριθμ. Πρωτ. Π51/10/709), ανακοινώθηκε πως ορίζονται Αρμόδιες Υγειονομικές Επιροπές για την εξέταση υπαλλήλων που ζητούν μειωμένο ωράριο εργασίας, λόγω αναπηρίας.
Το ακριβές κείμενο παρατίθεται στη συνέχεια:

Διάβασε περισσότερα »


OΓΑ: Αύξηση 10% στις δαπάνες μετακίνησης και τα αναλώσιμα υλικά
Σε σχετικό δημοσίευμα στην «Απογευματινή», αναφέρεται πως ο OΓΑ συνάπτει συμβάσεις με επιστημονικά ιδιωτικά εργαστήρια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα-εργαστήρια προκειμένου να διενεργούν παρακλινικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους του, καθώς και με Κέντρα Αποθεραπείας-Αποκατάστασης.

Διάβασε περισσότερα »


Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών οφείλουν να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει πάντοτε ικανός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συναλλαγή με το κοινό.

Διάβασε περισσότερα »


Διαλέγοντας προσπελάσιμο αυτοκίνητο
Πριν προχωρήσεις στην αγορά αυτοκινήτου, κάνε πρώτα στον εαυτό σου μερικές σχετικές ερωτήσεις, ώστε να φτιάξεις μια λίστα με τις συγκεκριμένες σου ανάγκες.

Διάβασε περισσότερα »


Γκρίνια και δυσαρέσκεια τα δύο συστατικά του νεοελληνικού πολιτισμού
Φίλοι και φίλες -και αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία ως συνθήκη ζωής-, πού πηγαίνουμε ως πολιτισμός, ως κοινωνία, ως οικονομία και ως Ελλάδα;

Έχουμε καταλάβει πως αυτό που ονομάζεται ελληνική κοινωνία και ελληνική οικονομία σιγά-σιγά αυτοκτονεί από πνιγμό που προκαλείται από την μαζική δυσαρέσκεια και την συλλογική γκρίνια;

Διάβασε περισσότερα »


Εγκύκλιος ΙΚΑ: Διάρκεια αναπηρίας ασφαλισμένων που αιτούνται σύνταξης λόγω γήρατος με τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 612/77
Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ που δημοσιεύθηκε στις 13-05-2009 (ΑΡ.ΠΡΩΤ.:Π51/3/568), κατά την εξέταση των ασφαλισμένων-αιτουμένων σύνταξης γήρατος που έχουν παραπληγία-τετραπληγία ή μία από τις άλλες συγκεκριμένες παθήσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο (και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται μη αναστρέψιμη), η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, προς αποφυγή ταλαιπωρίας επανεξέτασής τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές.

Διάβασε περισσότερα »


Τετραπληγικός αποζημιώθηκε με 18 εκατομμύρια δολάρια σε δίκη
Στο Oakland, ένας μουσικός που απέκτησε τετραπληγία από τροχαίο ατύχημα πριν 4 χρόνια, κέρδισε την δικαστική διαμάχη με την Ford Motor Co, από την οποία αποζημιώθηκε με 18,3 εκατομμύρια δολάρια.

Διάβασε περισσότερα »


Δίλημμα για μια γυναίκα με ΣΚΠ
«Δεν θέλω να πεθάνω. Αλλά όταν συμβεί, θέλω να κρατώ το χέρι του άντρα μου ξέροντας πως δεν πρόκειται να συλληφθεί.»
Μια γυναίκα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημα στην απόφασή της να τερματίσει τη ζωή της λόγω της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας στην Αγγλία.

Διάβασε περισσότερα »


ΕΕΤΤ: Επιστολή σχετικά με την ΚΥΑ «Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Άτομα με Αναπηρίες»
Στις αρχές Ιουνίου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κοινοποίησε επιστολή της σχετικά με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Οικ. 44867/1637 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, με θέμα «Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Άτομα με Αναπηρίες».

Διάβασε περισσότερα »


Ψηφιακή Πύλη Ειδικής Αγωγής – www.specialeducation.gr
H ψηφιακή πύλη Ειδικής Αγωγής www.specialeducation.gr, είναι μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη κι έγκυρη πηγή βοήθειας και ενημέρωσης που δε συνδέεται με καμία ιδιωτική ή κρατική επιχείρηση-οργάνωση. Τη σχεδιάσαμε και την υλοποιήσαμε με αφετηρία:

Διάβασε περισσότερα »


Oστεοπορωτικά Σπονδυλικά Κατάγματα – Βασικές Αρχές Διάγνωσης και θεραπείας
Η οστεοπόρωση αποτελεί την πιο συχνή μεταβολική νόσο των οστών. Χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο της ελάττωσης της οστικής μάζας, τη διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής του οστού και κατά συνέπεια τη μειωμένη αντοχή του οστού και την αυξημένη συχνότητα καταγμάτων. Τα κατάγματα αυτά παρατηρούνται σε κλασικές περιοχές όπως το ισχίο, τα σπονδυλικά σώματα και το περιφερικό άκρο της κερκίδος, αλλά όχι μόνο σε αυτές, αφού η αυξημένη επίπτωση της καταγματικής νόσου αφορά ολόκληρο το σκελετό. Τα οστεοπορωτικά συμπιεστικά σπονδυλικά κατάγματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί παρά τη μεγάλη συχνότητά τους, συχνά δεν γίνονται αντιληπτά από την αρχή, παρά μόνο όταν προκαλέσουν άλγος και σημαντική αναπηρία. Αφορούν μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένες γυναίκες που αποτελούν και την πιο ευπαθή ομάδα.

Διάβασε περισσότερα »


ΕΟΜΜΕΧ: Πρόγραμμα «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων» (ΕΣΠΑ 2007-2013)
Από την ιστοσελίδα του ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας), ενημερωθήκαμε για το νέο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ, ΕΣΠΑ 2007-2013) και εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας 2, ο οποίος επιδιώκει την επέκταση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

Διάβασε περισσότερα »


Πρωτοποριακή εταιρεία για στελέχη με αυτισμό στη Δανία
Μια πρωτοποριακή εταιρεία στη Δανία προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με αυτισμό να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους σε δουλειές που σχετίζονται με τεχνολογίες επικοινωνίας, λογισμικά συστήματα υπολογιστών και αξιολόγηση προϊόντων. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη επιτυχία που σύντομα θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Δανός Thorkil Sonne, με αφορμή τη διάγνωση του γιού του με αυτισμό, πήρε την απόφαση να ιδρύσει αυτή την εταιρεία, δίνοντας ευκαιρία σε ανθρώπους με αυτισμό να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους.

Διάβασε περισσότερα »


Εγκύκλιος ΙΚΑ: Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουμένων από το ΙΚΑ–ΕΤΑΜ ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών μελών και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγησή τους
Με πρόσφατη εγκύκλιό του το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Αριθμ.37, Αριθμ.Πρωτ:Π04/3/506) κοινοποίησε -στις 12 Μαϊου 2009- τον κατάλογο των χορηγουμένων, ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών μελών, και γνωστοποίησε πως χορηγεί τα συγκεκριμένα είδη που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τ’ αναφερόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις οριζόμενες προϋποθέσεις και το καθορισμένο αποδοτέο ποσό.

Διάβασε περισσότερα »


Δελτίο Τύπου – Πρόγραμμα ACCESSIBLE: Διαδικτυακή έρευνα για προσπελάσιμες λογισμικές εφαρμογές
Ακολουθεί πρόσκληση σε διαδικτυακή έρευνα που αφορά σε προγραμματιστές, αξιολογητές προσβασιμότητας, ηλικιωμένους & άτομα με αναπηρίες, δημόσιους φορείς, και φορείς παροχής υπηρεσιών. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τα αντίστοιχα ερωτηματολόγια on-line.

Το έργο ACCESSIBLE είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 7ου πλαισίου (FP7) με διάρκεια 36 μηνών και με ημερομηνία έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου 2008. Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας (accessibility) των προϊόντων ανάπτυξης λογισμικού, με την εισαγωγή μιας εναρμονισμένης μεθοδολογίας σε κάθε τομέα της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις καλύτερες στρατηγικές, μεθοδολογίες, πρότυπα προσβασιμότητας κ.λπ.

Διάβασε περισσότερα »


Εγκυμοσύνη στις Γυναίκες με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού
Είναι δυνατή η εγκυμοσύνη στις γυναίκες με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (ΚΝΜ); Φυσικά και είναι. Όμως, είναι εκπληκτικό το ότι άνθρωποι ακόμα και του ιατρικού χώρου, νομίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δεδομένου ότι η γονιμότητα στις γυναίκες βασίζεται σε ορμονική ισορροπία και όχι στην ανάγκη συγκεκριμένης νευρολογικής λειτουργίας, η γονιμότητα είναι απολύτως φυσιολογική.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια δεδομένα που μια γυναίκα με ΚΝΜ πρέπει να γνωρίζει για την εγκυμοσύνη:

Διάβασε περισσότερα »


Από την Autonomia EXPO 2009 στην Autonomia EXPO 2010
Καιρός για αλλαγή: Η Autonomia EXPO 2010 φεύγει από το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) και πηγαίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (διασταύρωση οδών Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως).

Διάβασε περισσότερα »


Ιστιοπλόος με τετραπληγία συνεχίζει το ταξίδι της
Μια ιστιοπλόος με τετραπληγία είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας, παρόλο που μετά την διάσωσή της στα μέσα του ταξιδιού μπήκε στο νοσοκομείο.

Διάβασε περισσότερα »


Ρέθυμνο: Άδειες για περίπτερο σε ΑμεΑ
Το σωματείο ΑμεΑ του Νομού Ρεθύμνου, ανακοίνωσε τη δυνατότητα απόκτησης άδειας περιπτέρου από τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 37/Αρ.Φύλλου 54τ.Α.

Διάβασε περισσότερα »


Η βιταμίνη D κατά της Σκλήρυνσης κατα Πλάκας
Σύμφωνα με μελέτη στο Πανεπιστημίου του Τορόντο, παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση του υποτροπιασμού των κρίσεων στο 84% των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας που λάμβαναν καθημερινά υψηλές ποσότητες βιταμίνης D. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν αλλαγές στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών.

Διάβασε περισσότερα »


Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένοι από την πανεπιστημιούπολη οι φοιτητές με αναπηρία
Στην Καθημερινή διαβάσαμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, παρά το γεγονός πως φοιτούν ή εργάζονται πάνω από 150 άτομα με αναπηρία, αυτά σπάνια εμφανίζονται στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, μιας και στις 14 από τις 30 σχολές του ΑΠΘ η πρόσβαση με αμαξίδιο είναι απαγορευτική και στις υπόλοιπες είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Διάβασε περισσότερα »


Χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής παροχής στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Στα μέσα Μαϊου ανακοινώθηκε η χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής παροχής στους συνταξιούχους των Οργανισμών Κύριας Ασφάλισης (πλην ΟΓΑ), των οποίων η ακαθάριστη μηνιαία σύνταξη την 31/12/2008 δεν υπερβαίνει τα 1.100 €.

Διάβασε περισσότερα »


Reggae στη Θεσσαλονίκη: Συναυλία των ISRAEL VIBRATION & The ROOTS RADICS Band!
Οι ISRAEL VIBRATION έρχονται για μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη!
The legends are here!
Ένα από τα καλύτερα reggae group στον κόσμο, έρχεται από τη Jamaica για να εμφανιστεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009, στη Θεσσαλονίκη, στη Βαβυλωνία του Μύλου, για όλους εκείνους που αγαπούν τη reggae!

Οι ISRAEL VIBRATION αποτελούνται από τον Cecil Spence (Skelly), τον Lascelle Bulgin (Wiss) και τον Albert Craig (Apple, ο οποίος πλέον ακολουθεί solo καριέρα), οι οποίοι γνωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία σε ένα κέντρο αποκατάστασης, το Mona Rehabilitation Center (στα περίχωρα του Kingston), όταν στη δεκαετία του ‘50 προσβλήθηκαν από τον ιό της πολιομυελίτιδας κατά τη διάρκεια μεγάλης επιδημίας που είχε τότε ξεσπάσει στη Jamaica.

Διάβασε περισσότερα »


Καθιέρωση κριτηρίων για αποζημιώσεις θυμάτων από τροχαία με ΣΑΠ
Το Σύστημα Άμεσων Πληρωμών (ΣΑΠ) της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει στην αντικειμενικοποίηση του συστήματος υπολογισμού της αποζημίωσης για ηθική βλάβη ή και ψυχική οδύνη μετά από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, αυξάνοντας παράλληλα τα όρια των αποζημιώσεων με «φιλική δήλωση».

Διάβασε περισσότερα »


Χειρισμός του υπολογιστή με γκριμάτσες
Η εταιρεία «Opera» δημιούργησε μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να χειριστεί τον browser του υπολογιστή του χρησιμοποιώντας εκφράσεις προσώπου! Η εφαργομή αυτή ονομάζεται «Face Gestures». Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει μια webcam σε μια θύρα USB και… να βγει μπροστά της!

Διάβασε περισσότερα »


Κύηση και Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση (ΣΚΠ) είναι η πιο συνήθης νευρολογική νόσος που εμφανίζεται σε νέους ενήλικες, οι περισσότεροι των οποίων είναι γυναίκες. Η πεποίθηση ότι η εγκυμοσύνη έχει αρνητική επίδραση στην εξέλιξη της νόσου ανέρχεται στον 19ο αιώνα όταν ο Gowers (1893) ανέφερε ότι η ΣΚΠ αρχίζει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παραμένει σταθερή μέχρι την επόμενη κύηση και μετά ακολουθεί προοδευτική πορεία.

Διάβασε περισσότερα »


Η κρίση της κρίσης σε κρίση
Κατά κοινή ομολογία η πατρίδα μας ως οικονομία και ως πολιτισμός βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ωστόσο, εάν απλώς βρισκόμασταν σε κρίση, τα εργαλεία για την έξοδο από την κρίση είναι γνωστά και δοκιμασμένα. Το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στο ότι εμπρός μας υπάρχει μια κρίση σε κρίση, την ίδια στιγμή που τα κρατικά εργαλεία για τη διέξοδο από την κρίση είναι επίσης σε κρίση, σε ένα κράτος που βρίσκεται βυθισμένο στην κρίση.

Διάβασε περισσότερα »


Ο εργοδότης μπορεί να απολύει ακόμη και ανάπηρο
Στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» διαβάσαμε πως τον περασμένο Μάιο ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι δεν είναι καταχρηστική η απόλυση εργαζομένου με ολική αναπηρία στο ένα χέρι, όταν εκείνος άρχισε να έχει προβλήματα υπερκόπωσης στο άλλο χέρι (το οποίο επιβάρυνε πολύ, μιας και χρησιμοποιούσε μόνο αυτό για την καθημερινή του αυτοεξυπηρέτηση).

Διάβασε περισσότερα »


Δήμος Γλυφάδας: Εκτακτη οικονομική ενισχύση δημοτών
Ο Δήμος Γλυφάδας αποφάσισε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ατόμων ή οικογενειών βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Διάβασε περισσότερα »


Αυστηρότερο πλαίσιο για πρόωρες και αναπηρικές συντάξεις ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αναμόρφωση του καθεστώτος παροχής συντάξεων αναπηρίας και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και η παράλληλη αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης, αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάβασε περισσότερα »


Νόμος 1735 του 1987 και εγκύκλιος αυτού – Eπαγγελματική αποκατάσταση τυφλών
Είναι γνωστό ότι τα επαγγέλματα των τυφλών είναι περιορισμένα. Οι περισσότεροι τυφλοί μέχρι σήμερα απασχολούνται ως τηλεφωνητές, λιγότεροι ως δικηγόροι και όσοι δεν έχουν τα προσόντα για τις πιο πάνω θέσεις εργάζονται στα εργαστήρια του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.
Παλαιότερα, σε πολλές θέσεις, δημόσιο, νοσοκομεία, τράπεζες, κοινή ωφέλεια κλπ., εργάστηκαν πολλοί τυφλοί τηλεφωνητές. Ενώ οι αδιόριστοι τυφλοί τηλεφωνητές ήταν πολλοί, παρατηρήθηκε σιγά-σιγά το φαινόμενο στις θέσεις των τηλεφωνητών αυτών, όταν αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης τους, να απασχολούνται βλέποντες. Έτσι, σε θέσεις από τις οποίες ζούσαν παλαιότερα οι τυφλοί και οι οικογένειές τους σταμάτησαν οι διορισμοί τυφλών και άρχισαν να απασχολούνται μόνο βλέποντες.

Διάβασε περισσότερα »


4ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» & 3ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία «EMOTION PICTURES»
Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ (Φραγκούδη 11 &Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) στις 22-23 Ιουνίου 2009.
Παράλληλα, από 19 έως 22 Ιουνίου 2009, οργανώθηκε τo 3ο Διεθνές Φεστιβάλ «EMOTION PICTURES Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία» σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τη σκηνοθέτιδα Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού (Καλλιτεχνική Διευθύντρια). Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου).

Διάβασε περισσότερα »


Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους από τον ΕΟΤ
Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους» που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2010. Τα δελτία διακοπών θα διατίθενται στους δικαιούχους από τα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας, καθημερινά, μέχρις εξαντλήσεως των 135.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά.

Διάβασε περισσότερα »


Εγκύκλιος ΙΚΑ: Άδειες Ανικανότητας-Λουτροθεραπείας Ασφαλισμένων τ. Τ.Α.Ξ.Υ
Με εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που κοινοποιήθηκε στις 20-5-2009 (Αριθ.Πρωτ. Π50/15), επισημαίνεται πως στους ασφαλισμένους του τ. Τ.Α.Ξ.Υ. που εξετάζονται από θεράποντα ιατρό ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στους οποίους χορηγείται άδεια ανικανότητας ή εξετάζονται από Υγειονομική Επιτροπή ανικανότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, είναι δυνατή η καταβολή σχετικής παροχής από τα αρμόδια Τμήματα πληρωμής του «Ειδικού Λογαριασμού» χωρίς να απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση γνωμάτευσης υγειονομικού οργάνου τ. Τ.Α.Ξ.Υ.

Διάβασε περισσότερα »


Κύπρος: Ακόμη και η αστυνομία παραβιάζει τους χώρους στάθμευσης αναπήρων
Σύμφωνα με δημοσίευμα του iKypros, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία πολλών Κύπριων και την έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των ανάπηρων ατόμων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραβίαση των χώρων αποκλειστικής στάθμευσης των αναπηρικών οχημάτων.

Διάβασε περισσότερα »


Πανελλήνια Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για δημιουργία Μουσικού Εκπαιδευτικού Ρεπερτορίου για ΑμεΑ
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργία μουσικού εκπαιδευτικού ρεπερτορίου για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) προκηρύχθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Υμηττού, το Δημοτικό Ωδείο Υμηττού, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (Ε.Σ.ΑμεΑ). Η πρόσκληση απευθύνεται σε συνθέτες και μουσικούς (εκπαιδευτικούς ή μη), που έχουν εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή, ειδική μουσική παιδαγωγική ή τη μουσικοθεραπεία.

Διάβασε περισσότερα »


Στο 5% η αύξηση των εισφορών στον ΟΑΕΕ
Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας υπέγραψε Απόφαση με την οποία διαμορφώνεται σε 5%, από 8% που ήταν το 2008, η αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για το 2009, τροποποιώντας έτσι και την απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου που πρότεινε αύξηση 6%.

Διάβασε περισσότερα »


Αθλητές με αναπηρία δέχονται την πρόκληση!
Η ομάδα Paradox Sports θα ξεχωρίσει στα αγωνίσματα βουνού στο Vail του Κολοράντο αυτό το καλοκαίρι, όχι μόνο γιατί είναι γρήγοροι, αλλά κι επειδή όλα τα μέλη της ομάδας έχουν αναπηρία. Οι αγώνες συνδυάζουν καγιάκ, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου και αγώνες δρόμου.

Διάβασε περισσότερα »


Γράφοντας μόνο με τη σκέψη
Μια επιστημονική εφαρμογή που κάνει χρήση του κώδικα «Twitter» δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα και ομιλία να επικοινωνήσουν γράφοντας μόνο με τις σκέψεις τους!

Διάβασε περισσότερα »


Συλλήψεις στη διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία στο Λευκό Οίκο
Περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των αναπήρων στην Ουάσιγκτον, στις 27 Απριλίου.

Διάβασε περισσότερα »


Νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους επιβάτες με αναπηρία
Η δύο νέοι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί «για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές» και «για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν» υιοθετήθηκαν και στην Ελλάδα με σκοπό την ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.

Διάβασε περισσότερα »


Αλληλοβοήθεια: μια αναρχική ιδέα σε εφαρμογή
Αλληλοβοήθεια: μια αναρχική ιδέα σε εφαρμογή στη Νότια Αφρική - Κείμενο στη σειρά «Τέσσερα Εργαλεία Κοινοτικού Ελέγχου» – Μέρος 1ο

Η αλληλοβοήθεια είναι μια σημαντική αναρχική ιδέα. Δείχνει ότι δείγματα ενός καλύτερου κόσμου υπάρχουν ήδη παντού, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Αφρικής, και πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό τον κόσμο δημιουργωντας τώρα και επεκτείνοντας τις πολιτιστικές πρακτικές του παρόντος.

Διάβασε περισσότερα »


Απόφαση ΣτΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία
Σύμφωνα με μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οφείλουν να καταβάλουν τα νοσήλια σε ασφαλισμένους, σε περίπτωση που αυτοί εισαχθούν, λόγω επείγουσας ανάγκης, σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή ιδιωτικές κλινικές μη συμβεβλημένες με τους φορείς.

Διάβασε περισσότερα »


Γονίδια ύποπτα για την υψηλή πίεση
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δύο γονίδια, τα οποία βοηθούν τoν ανθρώπινο οργανισμό να απoβάλει το περίσσιο νάτριο, ενδεχομένως αποτελούν και την κύρια αιτία για την υψηλή πίεση του αίματος.

Διάβασε περισσότερα »


Υποδεχθείτε το «u-Bot 5»
Η πιθανότητα να αποτελέσουν τα ρομποτικά συστήματα μια υλοποιήσιμη εναλλακτική στην προσωπική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες, φαίνεται πως αποκτά «σάρκα και οστά», στη θέα της πρόσφατης ρομποτικής εφεύρεσης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Διάβασε περισσότερα »


Σας εμποδίζουν οι σκάλες;
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά blogs που μπορεί να πετύχει κανείς πρόσφατα στο ίντερνετ, είναι το «The Wheelchair Stairclimbing Blog», που έχει δημιουργήσει ο παραπληγικός (T4-5) Eric Kondo.

Διάβασε περισσότερα »


Προϋποθέσεις παραχώρησης Περιπτέρου προς ΑμεΑ και Πολύτεκνους
Στις 4 Απριλίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό διάταγμα που αφορά στις προϋποθέσεις παραχώρησης περιπτέρου προς τα άτομα με αναπηρία και τους πολύτεκνους.
Ακολουθεί το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος Υπ’ Αριθμ. 37 «Καθορισμός προϋποθέσεων-κριτηρίων για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων σε Πολεμιστές Κύπρου, Άτομα με Αναπηρία και Πολύτεκνους»:

Διάβασε περισσότερα »


Σελίδες (15): [1] 2 3 4 » ... Τελευταία »
NEWSLETTER
Γράψτε το E-mail σας και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ για να γραφτείτε συνδρομητές.

ΧΟΡΗΓΟΣ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ





Περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


--------------------------------------------------------------------------------





ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: Μη Κερδοσκοπική Υποστηρικτική Εταιρεία, τηλ. (30) 210-8660556, 210-6913301, 210-6998024, 2310 211915, fax (30) 210-6916932
Web www.DISABLED.GR, email info@disabled.gr
Το Disabled.GR δημιουργήθηκε και συντηρείται με την βοήθεια του WordPress
Δημοσιεύσεις (RSS).

Hosted by trustservers.gr



Disabled.GR » 1o Θέμα η Αναπηρία ΤΩΡΑ Καλωσήρθατε στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και στο Disabled.GR! ... έως και την 31/ 12/1992 και έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/1/93 και μετά. ...
www.disabled.gr

www.disabled.gr/
από το Google - 8/2009
Disabled.GR » Νομοθεσία Επικοινωνείστε μαζί μας μέσω email στο info@disabled.gr, τηλεφωνικά στα ... Α) του άρθρου 1 παράγραφοι 1,2 και 3 και του άρθρου 3 του Ν. 1338/1983 «Εφαρμογή ...
www.disabled.gr

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Κ ΟΧΙΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.




Δείτε το προφίλ μου στο Facebook

Γεια σου , Φίλη κ Φίλε. Συνδημότη από το Γαλάτσι και μη (Η Φιλία και η προσφορά δεν έχουν όρια).
Δημιούργησα ένα καινούργιο προφίλ στο Facebook. (Και τ’αλλα υπάρχουν τα παλιά: Mairh Poulakh, Eleytherios Fragkiskos Koynanhs, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ) αλλά δεν μπορούμε να συνομιλούμε άμεσα και να μπορούμε να αναρτούμε φωτογραφίες, βίντεο και εκδηλώσεις, μπορείς μόνο να τα βλέπεις αλλά είναι ανενεργά. Αν και σύ επιθυμείς να σε προσθέσω ως φίλο/η ώστε να μπορείς να το δείς να συνεργαζόμαστε να ανταλλάσουμε απόψεις και σκέψεις επίσης μπορεί να χρειαστείς κάτι, πρώτα πρέπει να γίνεις μέλος στο Facebook! Μόλις γίνεις μέλος, μπορείς να δημιουργήσεις και το δικό σου προφίλ αν το επιθυμείς, αλλιώς όποτε θελήσεις κάτι θα με βρίσκεις στο χώρο. Εκεί υπάρχουν όλα τα στοιχεία μου και όλες οι δραστηριότητες της Ελληνικής Ομάδας , Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τους Επίκουρους Εθελοντές μας από το Γαλάτσι, απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και με τον Δημοτικό Συνδυασμό 21ος Αιώνας πού μπροστάρης χορηγός και Επικεφαλής 10 χρόνια τώρα βρίσκεται ο πανανθρώπινος κοινωνικός εργάτης Θεόδωρος Τούντας. Tέλος σου γράφω την Ιστοσελίδα μου για κάθε πληροφορία για τα δικαιώματα όλων των συνανθρώ πων μας με Διαφορετικότητα ή μη - http://users.otenet.gr/~fracisko/ & http://www.DISABLED.GR για τους Νόμους που μπορείς να τους διαβάσεις η και να τους εκτυπώσεις για ότι χρειάζεσαι για σένα για την οικογένεια σου, για τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς σου. Για παλιές αναρτήσεις μπορείς στο google = να γράψεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ και θα δείς τα πάντα από το 1975 μέχρι και σήμερα.

Ευχαριστούμε, από καρδιάς για την ομάδα και τους ανιδιοτελείς Επίκουρους συνεργάτες μας.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ

Για να εγγραφείτε στο Facebook, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.facebook.com/p.php?i=100000074170760&k=Z5M6Z363464DUCD1QB63RURPS4G1&r