Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

SOS !!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Κ τα ΑμεΑ !!!

Εντολή για μαζικό εμβολιασμό

Το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πανδημίας της νέας γρίπη, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

ant1online
Το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πανδημίας της νέας γρίπη, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Το Εθνικό Σχέδιο, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, θα αποσταλεί στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας. «Επιδόθηκε το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης. Από τότε που εκδηλώθηκε το πρόβλημα η χώρα μας κινήθηκε άμεσα. Ενημερώθηκε τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι αρμόδιοι φορείς με στόχο την περιχαράκωση του ιού», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ανησυχίας» καθώς «η θνησιμότητα από τη νέα γρίπη είναι εξαιρετικά χαμηλή. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής».
«Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας. Μέλημα μας η διάφανη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύψουμε στοιχεία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος η άμεση ενημέρωση είναι ο πρώτος άξονας δράσης και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ξεκινάει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού. Ο δεύτερος άξονας αφορά το συντονισμό του κρατικού μηχανισμού, είπε και σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ειδικό πρόγραμμα για αναπλήρωση ωρών και εξ αποστάσεως μάθηση εάν χρειαστεί. Ο τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτεί το εμβόλιο, επαναδιαβεβαίωσε ο υπουργός, σημειώνοντας όπως ότι το εμβόλιο δεν θα χρησιμοποιηθεί πριν από την επίσημη ευρωπαϊκή κι διεθνή έγκριση χρήσης τους.
Με εντολή του πρωθυπουργού αποφασίστηκε ο εμβολιασμός όλων ανεξαίρετα των κατοίκων της χώρας, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. Επίσης ανέφερε ότι χώρα έχει παραγγείλει επιπλέον αντιικά φάρμακα και υλικό. Ο τέταρτος άξονας περιλαμβάνει την καλή προετοιμασία και ενίσχυση του τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και με τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση κλινών εντατικής θεραπείας. Επίσης δημιουργείται δίκτυο ιδιωτικών γιατρών και φαρμακοποιών που συστρατεύονται στον εθνικό στόχο.
Όσον αφορά στα περιστατικά στη χώρα μας ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι ασθενείς υπό καθεστώς θεραπείας είναι 15 σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουμε και τέσσερα σοβαρά περιστατικά. «Η πολιτεία οφείλει να έχει σχέδιο ακόμη και για το χειρότερο σενάριο και αυτό κάνει. Η κυβέρνηση επαγρυπνεί. Η ζωή στην κοινωνία συνεχίζεται κανονικά», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος άφησε αιχμές, λέγοντας ότι η ανεύθυνη πολιτικολογία που παρατηρήθηκε, υπονομεύει την υγειονομική ασφάλεια της χώρας.
[REPLACE]
General search
Image search
News search
Encarta entries
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου