Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

EXEIS ΨYXARA E TOTE PROXΩRA


ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Έσωσαν 25χρονο με κρίση επιληψίας


Τις ικανότητες με τις οποίες είναι οπλισμένοι από την εκπαίδευσή τους έδειξαν και στη στεριά, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, οι άνδρες του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Η παρέμβασή τους σε ένα έκτακτο περιστατικό ήταν καταλυτική προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός νεαρού 25 περίπου ετών, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη ανάγκη στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, όταν υπέστη σοβαρή κρίση επιληψίας μπροστά στα μάτια των περαστικών που παρακολουθούσαν έντρομοι.
Το νέο παιδί που πάσχει από επιληψία απολάμβανε το απόγευμα της Πέμπτης παρέα με φίλους τον απογευματινό του καφέ σε επιχείρηση της Προκυμαίας. Σε κάποια στιγμή άρχισε να τρέμει σύγκορμος και έπεσε στο έδαφος καθώς είχε υποστεί κρίση επιληψίας. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες και του προσωπικό του καταστήματος, οι οποίοι μαζί με θαμώνες επιχείρησαν να βοηθήσουν το νεαρό ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Καταλυτική ωστόσο αποδείχθηκε η παρέμβαση 3 ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που εκτελούσαν βάρδια και που βλέποντας τον κόσμο που είχε αναστατωθεί επενέβησαν άμεσα δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, τον οποίο λίγο αργότερα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντάς τον στο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.
«Η παρέμβαση των Λιμενικών ήταν άμεση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς είναι γνωστό ότι σε κρίση επιληψίας υπάρχει κίνδυνος, ο ασθενής να καταπιεί τη γλώσσα του και να πεθάνει», δήλωσε στα “AI.N.” πολίτης που παρακολούθησε το σκηνικό. Την ικανοποίησή του για την παρέμβαση των λιμενικών δεν έκρυβαν την Παρασκευή τόσο ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης Μανώλης Βόμβας, όσο και οι συνδικαλιστές του Λιμεναρχείου, τονίζοντας την άρτια εκπαίδευση του λιμενικού προσωπικού η οποία για κάποιες περιπτώσεις, αποδεικνύεται σωτήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου